Свято жінок мироносиць у селі Слобода

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

30 квітня, в Неділю святих жінок мироносиць, у Спасо-Преображенському храмі села Слобода Міжгірського району було звершено святкове богослужіння з нагоди престольного свята.

Це свято встановлене на згадку жінок, які в період земного життя Спасителя невідступно слідували за Ним, поклавши на себе всі Його життєві турботи, а після поховання, в перший день тижня, рано вранці прийшли до гробу Господнього, щоб за іудейським звичаєм намастити тіло Спасителя пахучим миром. Тут їх чекала радісна звістка про Його воскресіння.

Розділити духовну радість церковної громади та разом помолитися до Слободи прибули богомольці з сусідніх сіл.

Святкове богослужіння очолив священик села Синевир протоієрей Михаіл Паканич. Йому співслужили священик села Негровець-Імшадь протоієрей Іоанн Пішта та настоятель місцевого храму.

Під час святкового богослужіння богомольці з духовенством щиро молилися за примноження любові та миру в нашій державі. З словом проповіді до присутніх звернувся протоієрей Михаіл Паканич. Він розповів про духовний подвиг святих жінок мироносиць, їхню жертовну любов та самовіддане служіння Христу і побажав, щоб ці святі жінки були для нас  прикладом у житті.

На завершення настоятель подякував усім, хто прийшов на празник, а також привітав усіх жінок із днем пам’яті святих жінок мироносиць.

(73)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *