Святкування на честь ікони Богородиці “Казанської” у Слободі

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4 лстопада, Церква вшановує Казанську ікону Божої Матері – один із найвідоміших чудотворних образів у всьому православному світі.

Святкування Казанській іконі  в цей день встановлене на знак вдячності Цариці Небесній за порятунок Русі від навали поляків у 1612 році.

Усвідомлюючи, що криваві випробування були попущені за гріхи народ вирішив виправити своє важке становище через покаяння та звернення в молитві до Господа і Пречистої Його Матері. Саме Пречиста Діва Марія стала Заступницею перед Престолом Божим і допомогла руським людям звільнити країну від окупантів. Відтоді ця ікона стала символом духовного оновлення та народної єдності для всього слов’янського православного світу.

У цей святковий день було звершено урочисте богослужіння у Спасо-Преображенському храмі села Слобода Міжгірського району. Розділити духовну радість і прославити Царицю Небесну прибули священики та богомольці з сусідніх сіл.

Святкове Богослужіння очолив Синевирський благочинний протоієрей Іоанн Паканич. Йому співслужили священик села Синевир протоієрей Михаіл Паканич, священик села Негровець протоієрей Василій Беля та настоятель місцевого храму.

Під час богослужіння всі присутні в храмі молилися за мир та спокій в Україні, щоб припинилась війна та кровопролиття на нашій землі. Отець Василій Беля у своїй проповіді розповів як Пресвята Богородиця не раз допомагала людям справлятися з багатьма життєвими випробуваннями та негараздами. Він наголосив, що мирне та благополучне життя можливе лише за умови виконання заповідей Божих, закликав присутніх звертатися за допомогою, підносячи щирі молитви до Господа та Його Пречистої Матері.

На завершення настоятель храму подякував священикам за молитовну підтримку та побажав усім присутнім довгих літ життя.

(49)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *